Според източник, запознат с вътрешните операции на Xiaomi, компанията вече е започнала процеса на тестване на производствената линия за новия Xiaomi SU7 EV. Производството стартира миналата седмица и целта на гиганта е да сглоби 300 автомобила този месец.

Тези автомобили не са предназначени за крайния потребител, а са необходими в шоурумите и някои магазини на Xiaomi в Китай. Освен това производственият процес в момента има за цел да изглади проблемите, които са неизбежни при стартиращо сглобяване. Xiaomi вече се сблъскаха с някои сериозни предизвикателства пред производствената линия и се наложи да направят нова актуализация на софтуера, за да отстранят проблем със системите на автомобила.

Целта на Xiaomi в момента е да произвежда безпроблемни автомобили и да се фокусира върху качеството, а не върху количеството. В крайна сметка това е първият електромобил на Xiaomi, така че тя трябва да се справи, преди да пусне още два автомобила през следващите три години. В процес на подготовка е още един електромобил, последван от хибрид, който е навлязъл във фазата на проектиране.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този неподозиран компонент може би е тайната на ренесансовите художници