Peugeot реши, че е добра идея да интегрира ChatGPT в цялата си гама автомобили, включително в най-новите си електрически коли. Това решение е взето след успешна пилотна програма, включваща над 10 000 клиенти, и има за цел да подобри изживяването при шофиране чрез използване на изкуствен интелект.

Веднага след това новите електрически автомобили Peugeot като e-208, e-2008 и e-308 ще бъдат стандартно оборудвани с ChatGPT, достъпен чрез гласовия асистент i-Cockpit. Функцията ще бъде разпространена сред съществуващите клиенти чрез актуализация по въздуха. Моделите e-3008 и e-5008 ще я последват преди края на тази година.

Интеграцията на ChatGPT в i-Cockpit на Peugeot обещава да промени начина, по който водачите взаимодействат със своите автомобили. ChatGPT може да предоставя сложни отговори на широк спектър от въпроси, което означава, че пристигането в непознат град би трябвало да се превърне в по-малко стресиращо преживяване. Ако поискате от ChatGPT да ви препоръча забележителности, които да посетите, следва кратка история на всяко място и накрая - упътване до избраната от вас дестинация.

Възможностите на ChatGPT се простират отвъд отговорите на въпроси. Дълги пътувания с неспокойни деца? ChatGPT може да организира викторина по любимите им теми, като ги ангажира и забавлява с часове. ChatGPT твърди, че може да направи много - от намирането на най-близката зарядна станция до предлагането на идеалния ресторант за романтична вечеря.

Имайте предвид обаче, че новата функция не е съвсем безплатна. За настоящите собственици на Peugeot EV ChatGPT се предлага като част от пакета Connect Plus, който струва 120 евро на година. Алтернативно, тя може да бъде добавена като самостоятелна функция срещу годишна такса от 15 евро. Новите Peugeot EV ще се предлагат с ChatGPT, включен в пакета Connect Plus за първите шест месеца, след което е необходим абонамент.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този гигантски динозавър, наречен Разрушителя, е един от най-големите, бродили по земята