Преди години, ако бяхте диктатор, деспот или просто нелепо богат и параноичен човек, тогава си купувахте Mercedes 600. Това бе най-голямата, най-бързата и най-скъпа кола, която бихте могли да купите. Днес светът е различно място, а същите тези деспоти и знаменитости искат същите функции и екстри, но в различен пакет и за щастие спецовете от Inkas са готови и способни да ги предложат.

Бронираната Inkas G63 лимузина не е просто вид превозно средство, а истинско съобщение на четири колела. Първо, джипът казва, че сте толкова богат, колкото Крез, защото струва 1.157 милиона долара за купуване, и второ, че вероятно имате повече от няколко врагове. И все пак това могъщо возило изглежда като място да прекарате известно време, особено ако някой обстрелва вашия автомобил с малки оръжия.

Inkas G63 отговаря на европейския брониран стандарт CEN 1063 BR7, което означава, че може да издържи до три изстрела от 7.62 x 51mm оръжие, което иначе е достатъчно да произведе сблъсък от 3290 джаула енергия на изстрел. Това е с цяло ниво над предишния брониран джип на компанията.

Колата е с инфрачервена и топлинна камера, които наблюдават околния периметър. Те записват съдържание и го качват в облака. Стъклата са балистични.

Отвътре ви очаква необичаен лукс - 4K TV с Apple TV, Google HomeKit и Siri, хладилник и минибар, масажиращи седалки и др. Интериорът подлежи изцяло на обзавеждане по поръчка, което е нормално, когато плащате толкова пари. Има дори система, която наподобява слънчева светлина за купето, за да не ви е тъмно дори когато навън вали и е мрачно.

Тагове: