Jaguar ce пласира в центъра на електрическата революция при колите със своя SUV I-Pace, а освен това компанията се състезава в електрическата Formula E. Най-новата е-кола на Jaguar обаче поне за момента ще бъде налична само под формата на пиксели. Това става благодарение на сътрудничеството на компанията със Sony, в рамките на което тя ще създаде уникален концептуален автомобил специално за рейсъра Gran Turismo Sport.

От края на ноември по пистите на PS4 ексклузива ще се движи Jaguar Vision Gran Turismo Coupe – суперкола с 4х4 задвижване и 750 kW мощност, което е еквивалента на 1000 конски сили.

Дизайнът на новата кола е вдъхновен от историческите модели на Jaguar, докато интериорът е изключително футуристичен. Зад волана има огромен прозрачен дисплей, а AR информация се проектира директно на прозорците. Пред погледа ви дори може да се появи холограма, която ви помага с навигацията.

Може би изглежда глупаво бутикова компания като Jaguar да отделя толкова време на детайлите и дизайна на кола, която съществува само във видеоигра, но концептуалните модели в Gran Turismo всъщност понякога се реализират. Това се случи с Toyota FT-1  през 2014 г. и с Audi e-Tron Vision Gran Turismo през миналата година.

Независимо от всичко винаги е готино да видиш как изглежда мисленето на един производител без ограниченията на реалния свят.

Виж още: Първата е-концепция на Lexus е sci-fi лудост