След месеци на константен хайп, Tesla най-накрая представи своя електрически пикап Cybertruck в Лос Анджелис. Превозното средство разполага с обхват до 700 километра, начална цена от едва 39 900 долара и много повече под капака си.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Илон Мъск за първи път спомена плана на Tesla за изграждане на електрически пикап преди повече от 7 години.

В своето дизайнерско студио в Лос Анджелис Мъск излезе на сцената, за да разкрие най-накрая визията си за супер пикап с изцяло електрически двигател.

Той беше предупредил, че дизайнът може да е твърде поляризиращ заради футуристичния си вид в стила на Blade Runner и никой не знаеше точно какво има предвид под това, но сега е ясно, че той не се шегувал.

Дизайн и функционалност на Tesla Cybertruck

Пикапът на Tesla, ако можете да го наречете така, изглежда по-скоро като нещо, което излиза от филмов декор, отколкото продукт, който можете да купите от автокъщата (не че и технически ще можете да направите това).

Както споделя Мъск, Tesla Cybertruck не изглежда като нищо друго.

Виж още: Как да поддържате красиво тяло и посредством модерните технологии

Линиите са изключително прости и друго можем да съпоставим визуалния стил спрямо моментните автомобили на пазара. А и такива, които сме виждали доставени на клиентите през последните 30 години.

Вместо каросерия на рамата, те създадоха нова платформа, която използва скелетна структура, която според тях прави камиона изключително солиден:

„Cybertruck е изграден с външна обвивка, направена за максимална издръжливост и защита на пътниците. Започвайки с почти непроницаем екзоскелет, всеки компонент е проектиран за максимална сила и издръжливост, от Ultra-Hard 30X "кожа" от неръждаема стомана до бронирано стъкло Tesla".

Той е снабден с Tesla Armor Glass, като Tesla Semi.

Tesla Cybertruck също се предлага стандартно с адаптивно въздушно окачване, което би трябвало да помогне на работата при различни натоварвания.

Спецификации на Tesla Cybertruck

Три версии на Tesla Cybertruck ще бъдат налични с различни батерии и конфигурации на задвижващия блок.

Версията с един RWD мотор ще предлага обхват от 350 километра. Версията с двойно моторно задвижване на всички колела ще достигне обхват от 450 километра, а тримоторната версия ще има обхват от 700 километра.

Tesla очаква версията с три мотора да може да ускори от 0 до 60 мили/ч за 2,9 секунди и да достигне четвърт миля за 10 секунди.

Както Мъск обеща, характеристиките на функционалността са по-добри от Ford F150, докато характеристиките на производителността са по-високи от тези на Porsche 911.

Tesla Cybertruck - цена и наличност

Tesla обяви, че Cybertruck ще започне от 39 900 долара преди облекченията в САЩ, което е много по-малко от очакваното от повечето потребители и анализатори.

Двете малко по-скъпи версии, които ще стартират от 49 900 и 69 900 долара, идват в „края на 2021 г.“, докато две допълнителни версии с повече мотори и по-големи батерии ще бъдат налични в „края на 2022 г.“