Немският автомобилен производител BMW разкри повече подробности за изцяло електрическия седан BMW i4, който ще се появи през 2021 г. Вече са известни някои основни характеристики на модела, като мощност, капацитет на зареждане и др.

Сякаш за да навакса липсата на ново изцяло електрическо превозно средство за 7 години от появата на BMW i3, BMW е на път да пусне 3 нови в следващите две години.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Най-важен от тях безспорно е концептуалният седан BMW i4, за който се говори, че ще се превърне в основен конкурент на Tesla Model 3. Той ще разполага с електрически силов тракт с мощност над 500 конски сили. Информацията е на изданието Roadshow, което цитира собствени анонимни източници от баварската компания.

Според тази информация моделът ще има 80-киловатчасова литиевойонна батерия и един електромотор с мощност 530 коня. Този тракт ще позволява на седана ускорение от 0 до 100 км/ч за четири секунди, а максималната скорост ще е ограничена до 193 км/ч.

Знаем още, че BMW i4 ще разполага с иновационен акумулаторен блок от пето поколение, който се характеризира с по-компактни клетки. От зарядна станция колата ще може да се зарежда до 80% за 35 минути, а според новия цикъл WLTP пробегът с един заряд ще е 600 километра.

Виж още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени