Надеждността е ключов фактор при покупката на нов автомобил. Доста коли могат да бъдат отлична придобивка, ако са надеждни, но за съжаление дори скъпите модели може да докарат солидно главоболие на собствениците си. Ето защо надеждността е един от най-важните фактори, които трябва да обмислите, когато търсите нов автомобил.  

Специализираното списание What Car? проведе годишното си проучване за най-добрите и най-лошите коли във Великобритания, що се отнася до тяхната надеждност. В него са участвали над 13 000 собственици, отговарящи на въпроси за състоянието на колите им в последните 12 месеца, техните повреди и това, колко бързо и на каква цена се отстраняват.

Малко изненадващо Tesla Model 3 е обявен за най-надеждната луксозна кола във Великобритания както при електрическите, така и при бензиновите модели. Само пет процента от собствениците на Tesla Model 3 са отчели проблеми във возилото си и най-често те са били свързани с интериора на колата. Нещо повече, те са отстранявани от Tesla за не повече от един ден и без никакъв разход за потребителите.

В резултат на това Tesla Model 3 получава звезден рейтинг от 99.4 процента надеждност.

Интересно е, че С-класата на Mercedes, която е позиционирана като конкурент на Tesla Model 3, е определена от своите собственици за най-малко надеждната луксозна кола. Една трета от собствениците докладват за проблеми с колата, които обхващат широк набор от елементи като акумулатор, спирачки, волана и електрониката. Въпреки че повечето от тях са отстранени безплатно, малък процент собственици са платили над 1500 лири за ремонт.

По този начин С-класата получава рейтинг за надеждност от 87.3 процента.

Снимка: Tesla

Виж още: Apple Car Key – как работи и кога ще може да го използвате

Тагове: