Tesla отбеляза изключително важен момент в стратегията си за навлизане в Европа. Първият етап от поръчките на новия Tesla  Model 3 вече стартира за всички страни на Стария континент с ляв волан. Това означава, че компанията на Илон Мъск вече приема свободно заявки през сайта си, стига да не сте във Великобритания, Ирландия, Малта и Кипър.

Досега Tesla приемаше ограничени заявки само срещу депозит от 1000 долара, но вече може да отворите свободно сайта и да използвате програма за дизайн и модификация, за да видите колко ще струва вашата версия на автомобила.

За момента Tesla предлага версии с по-голяма батерия и по-мощен мотор, докато по-достъпната опция със среден капацитет на батерията отсъства. Цената на Tesla Model 3 е варираща между отделните държави, така че ще трябва да направите малко по-обстойно изследване, преди да решите откъде ще я купите. Така например във Франция моделът с издръжлива батерия струва 53 500 евро, докато в Италия например е 59 600. Същият модел в САЩ се продава само за 42 950 долара.

Самият Tesla Model 3 беше изложен в няколко автосалона в Европа от ноември, а освен на Стария континент поръчките за него вече стартираха и в Китай.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Добри новини за собствениците на Huawei смартфони

179 | 21.05.2019
Още от Tech

Как да възстановиш изтритите от баба ти снимки от бала

0 | 22.05.2019