Tesla разкри, че прекратява производството на Model S с 60 киловатчаса батерия. Това означава, че компанията сложи край на най-евтиното си превозно средство към момента. Model S с 60 кВтч батерия има начална цена от 68 000 щатски долара, но след преустановяването на производството следващата опция с най-ниска цена ще бъде 75 кВтч версия за 74 500 долара.

От Tesla казват, че 16 април е крайната дата за подаване на поръчка за Model S с 60 кВтч батерия. След това клиентите или ще трябва да платят допълнително за модела с 75 кВтч батерия, или да изчакат излизането на предстоящия седан Model 3, който ще струва около 35 000 долара.

Ето и официалното становище на Tesla.

Преди една година пуснахме Model S с 60 кВтч батерия, като по-достъпна опция, за да се ускори приемствеността на електрическите превозни средства. Въпреки това повечето клиенти купуват Model S с 75 кВтч батерия. За да се опрости процесът на поръчка за нашите клиенти, ще премахнем опцията с 60 кВтч батерия.

Интересното тук е, че моделите Тesla с 60 кВтч батерия, произведени през миналата година, всъщност идват със 75 кВтч батерия, но купувачите са ограничени да използват само 80 процента от капацитета й. Ако те искат да използват 100 процента, трябва да платят еднократно 9500 щатски долара, за да се премахне ограничението. Това става изцяло чрез ъпдейт на софтуера.

 

Тагове: