Акциите на Tesla отново поскъпнаха в понеделник, този път с повече от 12%, за да достигнат през деня максимум от 1792 долара.

Сега компанията на Илон Мъск е не само най-ценният автомобилен производител в света, но и неговата пазарна стойност от 320 милиарда долара изпреварва гиганта за потребителски стоки Procter & Gamble и поставя Tesla в топ 10 на публичните компании в САЩ.

Да се каже, че Tesla се представя добре тази година, е сериозно подценяване на ситуацията. В крайна сметка нейните акции стартираха 2020 г. на 424,50 долара и достигнаха 1733 във върховото си време - 310% увеличение за малко повече от шест месеца.

Но макар Tesla да присъства на видно място в технологичния индекс NASDAQ 100 от 2013 г., производителят видимо отсъства от S&P 500 - по-широк набор от продавани в САЩ акции, често използвани като еталон за целия пазар в САЩ.

Истинският въпрос е: колко трябва да скочат акциите на Tesla, преди да получи място в S&P 500? Агенция Reuters попита говорител на S&P съвсем наскоро за това, но той отказа коментар.

Нещо ни казва, че ситуацията е на път да се промени.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Rolls-Royce Wraith Kryptos е луксозна криптограма на четири колела

 

 

Тагове: