Илон Мъск обяви, че системата за наблюдение Tesla Vision скоро ще засича мигачи от други коли, полицейски и медицински светлини и дори жестове с ръце. По този начин Tesla ще се опита да покрие всяка възможна ситуация на пътя, с която може да се сблъска навигационната система.

Преди броени дни компанията на ексцентричния милиардер най-сетне пусна функцията Full Self Driving, която е най-значителният ъпдейт на програмата за автономност. Сега колите разчитат изцяло на Tesla Vision, която „чете“ оптични изображения от камерите на колата, а не просто от нейния радар.

Шефът на Tesla Илон Мъск обяви ъпдейта за уникален и подчерта, че функционалността само ще се подобрява чрез машинно обучение. Светлините от коли със специален режим на движение, мигачите и жестовете с ръка са първите нови положения, които автомобилът ще отчита около себе си. Следващата стъпка е да се въведат реакции от страна на автомобила спрямо тези условия. Подготвя се ъпдейт, който да позволи на колите да чуват сирени и аларми. По този начин електромобилите на Мъск трябва да приличат на хората, тъй като ние използваме не само очите, но и ушите си, когато шофираме.

В момента Tesla тества FSD в програма за ранен достъп с около 2000 коли, но предвижда до месец да пусне ъпдейта за по-широк кръг собственици.

Снимка: Tesla

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници