От Citroen никога не са се притеснявали да покажат нещо нестандартно. Доказателство за това е линията от модели DS, която стартира още през 50-те години на миналия век. Дори тогава DS е имал рядък дизайн. И след отделянето като DS като дъщерна фирма, френският производител запази идентичността на бранда.

DS X E-Tense Concept е изцяло електрически автомобил със задвижване на предните колела. Това обаче не е най-нестандартното в него. Целият екстериорен дизайн е асиметричен, също както и разположението на пасажерите в купето. На пръв поглед автомобилът изглежда едноместен, но малко по-назад от водача е обособено място за един пасажер.

Когато за първи път прочетохте "асиметричен" не си представихте нещо толкова красиво, нали? X E-Tense Concept е само дизайнерски експеримент и не е много вероятно да бъде произвеждан за масовия потребител.

Целта на този концептуален модел е да покаже как биха изглеждали автомобилите след близо 20 години. Това, което разбираме от него, е, че дори през 2035 година все още ще се нуждаем от кожа и дърво в колите си.

Запазихме друг интересен факт за накрая. Освен, че X E-tense е със задвижване не предните кола, мощността на автомобила е 1360 к.с. Това звучи като много лоша идея за поведението на колата на пътя, но пък не бихте ли искали да го изпробвате?