Аксесоарът, който превръща Tesla Cybertruck в каравана, вече отчете поръчки за над 50 милиона долара, въпреки че продуктът все още изобщо не съществува. Това показва колко развълнувани са хората за новия електрически модел и потенциалните му приложения.

Преди около месец находчива компания започна да рекламира и продава като предварителни поръчки аксесоар за Tesla Cybertruck, наречен Cyberlandr. Той е доста амбициозен и се опитва да събере баня, спалня, кухня и офис в автоматично разгъваща се конструкция на багажника на колата. Несъмнено дизайнът изглежда интересен, но носи и много рискове, при положение че се касае за цял продукт, без изобщо Tesla Cybertruck да е на пазара и неговите финални размери да са известни. Очаква се автомобилът да излезе най-рано през втората половина на годината. 

Въпреки това компанията зад джаджата започна да събира предварителни поръчки срещу 50 000 долара на бройка и вече постъпленията надминават 50 милиона долара. Нещо повече, за разлика от повечето природъри, при които сумите често са символични, тук те започват от 100 и стигат до 5000 долара и някои от опциите вече са разпродадени.

Компанията зад Cyberlandr очаква през 2022 г. да събере още над 10 000 заявки, а самата каравана да се използва 2-3 пъти повече от традиционните модели, защото е по-лесна за пренасяне. До момента Tesla е събрала около 1 милион резервации за Cybertruck.

Снимка: Electrek

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот