В света на бързите скорости размяната на двигатели не е нещо ново. Много автомобили са се оказали с двигатели, които никога не са били предназначени да бъдат подставени под техния капак, но това не е попречило на тяхното представяне на пътя. Ако си мислите, че възходът на електронните коли ще означава края на тези размени на двигатели, грешите.

Във видеоклипа по-долу ще видите първото Audi с електрически двигател на Tesla. Първоначално автомобилът е бил обикновено Audi S5 с двигател V8. В един момент собственикът решава да експериментира - сваля V8 двигателя и на негово място поставя електрически такъв от Teslа.

Собственикът твърди, че той сам е направил смяната. На въпроса, колко Tesla модули е натъпкал в задната част на колата, той отговаря с внушителните 16. Може ли да си представите - това е цял пакет батерии Tesla. Във видеото ще видите, че поставянето на батерията и съпътстващата я електроника изисква подмяна на задната седалка на колата, но пък оставя багажника свободен за слагане на покупки.

Батерии също така има в предната част на колата, където някога е седял V8 двигателят. По думите на собственика целият процес му е отнел шест месеца. Колата е 4х4 и използва кодифицирана скоростна кутия.

Тагове: