Изпълнената с изтегляне на автомобили от пазара 2021 г. за Tesla все още не е приключила. Bloomberg съобщава, че компанията е привикала малко над 475 000 превозни средства, за да отстрани дефекти в системите на камерите и багажниците. Като начало автомобилният производител изтегли всички автомобили Model 3, произведени между 2017 и 2020 г., поради опасения, че многократното използване на багажника може да износи коаксиалния кабел за камерата за задно виждане.

Другото привикване в сервиз обхваща 119 009 седана Model S, излезли от поточната линия между 2014 и 2021 г. Фабрично изкривяване на ключа на предния багажник (известен още като frunk) може да попречи на вторичната ключалка да работи правилно, увеличавайки шансовете багажникът да се отвори, докато колата е в движение.

Недостатъкът на Model 3 не съществува през 2021 г. и по-новите производствени серии, докато шофьорите на Model S са в безопасност, ако техните е-коли са създадени след 23 декември 2020 г. Ще трябва да посетите сервиз на Tesla, за да получите поправка, но компанията ще компенсира всички, които са платили съответните ремонти преди изтеглянето да влезе в сила.

Нито един от дефектите не е довел до катастрофи или наранявания, казва Tesla. Изтеглянето обаче обхваща серия от проблеми, които включват разследване на американския транспортен регулатор NHTSA относно безопасността на автопилота, изтегляния за компоненти като сензорни екрани и оплаквания за проблеми с качеството на изработката като пропуски в панела. Най-просто казано, през 2021 г. компанията си създаде сериозна репутация за слаба надеждност и не е ясно кога тази ситуация може да се подобри.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография