Само за мен ли една от най-хубавите части от екскурзията е самото пътуване? Вероятно много от вас също се наслаждават на живописните хълмове, реки и долини край пътищата. От Ford са се замислили, че незрящите ни приятели пропускат това изживяване. Така се ражда технологията “усети гледката” (от англ. Feel the view).

Технологията, която е разработена в Италия, е факт благодарение на стартиращата компания Aedo. Процесът включва камера, която прави снимка на пейзажа, заобикалящ автомобила. Въпросната снимка се преобразува във висококонтрастно монохромно изображение. Получените изображения се прожектират на стъкло чрез специални LED диоди. Когато незрящите докоснат стъклото, те усещат всички нюанси на сивото, чрез вибрации с различен интензитет. Така пътниците могат да изградят в ума си картина на заобикалящата ги природа.

Според Ford всеки трябва да може да се наслаждава на красивите гледки. Дори тези, които не могат да ги видят. Вижте повече във видеото по-долу. За съжаление не става ясно кога тази функция ще бъде налична за поръчка.