Toyota е официалният превозвач на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и 90 процента от колите ще бъдат електрически.  Това са общо 850 модела, някои от които изглеждат като от снимачната площадка на футуристичен екшън. Сред тях са 300 персонални е-модела за мобилност за труднопридвижващи се хора, както и бус за 20 души с четвърто ниво на автономност.

Участниците в Олимпийските игри в Токио през 2020 година ще могат да се возят на напълно автономни коли. Олимпийската факла пък ще бъде придружавана от коли, използващи изкуствен интелект. Копията, гюлетата и други спортни принадлежности пък ще бъдат транспортирани от роботи.

"Искаме да използваме Олимпиадата и Параолимпийските игри като основна отправна точка. 2020 година ще бъде подходящ момент да покажем нашата трансформация в компания за мобилност", посочи в интервю Масааки Ито, генерален мениджър на олимпийския и параолимпийския отдел на Toyota.

Повече от дузина автономни коли, които Toyota нарича e-Palette, ще се движат по непрекъснат контур в рамките на олимпийското и параолимпийското селище, за да транспортират спортисти и персонал. Toyota Concеpt-i пък е модел за четирима души с пробег от 300 км, който ще пътува заедно с олимпийската щафета с емблематичната факла.

Виж още: Bugatti Centodieci: 9 млн. долара, 1600 коня и само 10 броя (ВИДЕО)

Тагове: