Транспортирането на деца до училище и обратно вкъщи може да стане много по-лесно с новия автономен автобус от Volkswagen. Той има само 4 места, което е доста по-малко от сегашните училищни автобуси, но със сигурност ще намали трафика от родители, каращи децата си до училище с лични автомобили.

SEDRIC е изложен за втора поредна година в Женева, като сега показва още повече идеи за превоз на ученици в бъдещия свят. Автобусът има удобно отделение за багаж, където децата да оставят раниците си. Във вътрешността на купето има огромен OLED екран, отговорен за развлечението на пътниците. Изцяло електрическият SEDRIC може да бъде повикан от всеки родител с натискането на един бутон и да предостави транспорт от врата до врата.

Отчетлив LED панел в задната част на SEDRIC ще подава съобщения към останалите участници в движението за пресичащи ученици и други. Широките плъзгащи се врати осигуряват лесен вход и изход за пътниците. Яркожълтият цвят и светлинните сигнали спомагат превозното средство да не остане незабелязано, което осигурява допълнителна сигурност за децата.

Превозното средство е концептуален модел за момента, но ясно показва насоките, в които автономните споделени транспортни технологии вървят. Освен това виждаме, че краят на големите автобуси с десетки места може да е близо.

Най-четени
Всички

Телефон със селфи камера под дисплея? Ще видим след само два дни

130 | 24.06.2019
Още от Tech

Вградената в екрана камера е триумф на дизайна, но не и на фотографията

21 | Преди 17 ч.