Открай време Volvo е сред основните деятели в развиването на функциите за сигурност в автомобилите. Сега шведският производител се е заел сериозно с осигуряването на безопасност и за четириногите ни приятели. Съвсем скоро ще бъде официално представена линия от аксесоари, предназначени за безопасно превозване на домашни кучета. Като допълнение Volvo ще си партнира с фондация Petfinder, за да събере средства за подпомагане на бездомни кученца. 

Чрез множество опити и проучвания от Volvo са установили, че при пътнотранспортно произшествие необезопасено куче в колата може да причини сериозни вреди, като може да въздейства със сила, равна на 40 пъти собственото му тегло. За да предотврати това, Volvo ще предлага прегради и клетки за багажното отделение, а също и колани за задните седалки, предназначени за домашните ни любимци и запазването на техния живот.

Според изпълнителния директор на Volvo USA Андерс Густафсон животните заслужават същите грижи като хората, а защитаването на това, което е важно, е една от основните цели на Volvo. Той допълва, че възможността да подкрепи фондацията, подпомагаща бездомни кучета, Petfinder е нещо като черешката на тортата за Volvo. Подкрепата се състои в това, че шведската компания ще дари по 10 долара от всеки продаден аксесоар за сигурност на кучета за благотворителност. Също така на предстоящото автоизложение в Чикаго ще има представители на Petfinder, които ще съдействат на посетителите, които искат да осиновят кученце. Тони Морган, изпълнителен директор на фондацията, споделя, че всички в организацията са развълнувани от факта, че огромна компания като Volvo ще им помогне да намерят любящи домове за хиляди животни в нужда. 

Надяваме се, че тази страхотна инициатива ще получи достатъчно широк отзвук, за да може все повече хора, които имат възможност, да се включват в благотворителни цели и да помагат.