VW започва да продава една от най-очакваните е-коли на годината от 20 юли. Немският автопроизводител вече приемаше заявки за ID.3 от онези, които имаха резервация за т.нар. First Edition, но вече отваря поръчките за широката публика.

VW припомня, че всички ID.3 модели, продадени на територията на ЕС, имат право на държавни субсидии под формата на бонус за е-коли и околна среда. В Германия например тази сума възлиза на почти 10 000 евро, една трета от които поема самата компания като производител.

VW отбелязва, че лоялността при направените предварителни заявки е много висока и голяма част от приордърите ще бъдат изпълнени. Онези клиенти, които пък са изчакали началото на свободните продажби от 20 юли, ще могат да избират между седем предварителни конфигурации на ID.3, съчетаващи някои от най-популярните функции.   

VW ID.3 е първата електрическа кола на гиганта, базирана на неговата нова платформа MEB и компанията разчита много на нея в опита си да се установи на е-пазара. Миналия месец VW предостави първите 150 ID.3 бройки на свои служители като последен тест преди старта на доставките.

Самите доставки ще стартират от септември, като VW ID.3 се предлага в три различни комплекта батерии. Базовата версия започва от 30 000 евро, а First Edition версията ще е малко по-скъпа. Първоначално VW се надяваше да има 30 000 готови за доставка бройки от ID.3, но след това стана ясно, че проблем в софтуера може да забави по-мащабното производство.

Снимка: VW

Виж още: Rolls-Royce Wraith Kryptos е луксозна криптограма на четири колела

 

 

Тагове: