Ако искате един поглед към бъдещето на транспорта, това видео ни показва хора в реални едноместни летящи коли, които се надпреварват във вихрено състезание. Технически това не са толкова коли, колкото едноместни дронове в духа на въздушните таксита, каквито сме виждали като прототипи от компании като немската Volocopter. Способни да излитат и кацат вертикално и работещи на ток, тези машини се считат за бъдещето на градския въздушен транспорт.

А тези двама ентусиасти са решили, че превозните средства са бъдещето и на състезателните спортове. Едноместните летящи коли са разработени от австралийската компания Star 8 Green. Краткото видео показва как двете коли извършват поредица от обиколки над открито поле. Очевидно е, че акцентът тук не пада върху реалното състезание, а показва как би изглеждало бъдещето на автомобилните състезания. Независимо от това двойката смелчаци ще остане в историята като първите пилоти, опитали състезание с управлявани от хора дронове.

Летящата кола има максимална скорост от 80 км/ч при височина до 100 м. За момента тя може да лети до 20 минути, а конструкцията е олекотена. Според нейните създатели машината е екологична и лесна за поддръжка и управление, а когато не я ползвате, просто може да я сгънете, за да не ви пречи.

Снимка: Google

Виж още: DxOMark похвали камерата на Google Pixel 5