Тази седмица Audi ще отвори първата в света бутикова зарядна станция за е-коли в град Нюрнберг, Германия. Уникалният хъб ще има бар и зона за отдих, а достъпът ще става само с предварителни резервации. Целта на пилотния проект на автопроизводителя е да тества решение за зареждане на е-коли в градски условия, където шофьорите могат да се социализират или да отдъхнат, докато чакат зареждането на колата си.         

Първата станция в Нюрнберг разполага с около 1000 квадратни метра застроена площ, както и собствена градина. Отдолу се зареждат колите, а зоната за отдих е на втория етаж. Всеки ден между 10 и 19 часа на разположение на ползвателите ще има служител, а самата зарядна станция и бар ще работят денонощно. Освен това там Audi ще предлага зарядна станция за е-колелета и скутери, информация за своите продукти и опция за тест драйв на най-новите си автомобили. Услуга за доставка на храна и мобилна пътна помощ завършват нестандартния пакет.

Audi смята, че на ден могат да се зареждат до 80 коли, преди да се изчерпа капацитетът за съхранение на ток на станцията. Немската компания ще следи в кои части на деня услугите се ползват най-много, за да оптимизира функционирането на центъра.

При успех на пилотния проект Audi има готовност да разшири мрежата и в други градове.

Снимка: Audi

Виж още: Дигитална трансформация на финансовата индустрия: водещите тенденции за 2022