Надали ще може да се справите с процеса вкъщи, но иновацията на Оривил Тайлър може да се окаже изключително полезна за създаването на евтино и качествено уиски. На практика тя представлява изкуствено отлежаване. Вместо да чакаме години наред, за да може огнената вода да се дехидратира и да стане по-мека и приятна на вкус, пенсионираният химик предлага прекарване през специално устройство, което с помощта на кислород ускорява процеса на естерификация, който от своя страна е основен за подобряването на вкусовите качества на питието.
Тези, които са пробвали играта с природата на Тайлър, споделят, че резултатът действително се усеща, но не уточняват дали "изкуственото" уиски може да се сравнява с наистина естествените си събратя.
А знаехте ли, че уискито може да бъде и източник на електроенергия?