BoneX е иновативен дигитален портфейл, предлагащ лесен, бърз и сигурен начин за купуване и продаване на криптовалути. Освен това предлага и крипто счетоводство, продажба и поддръжка на майнинг техника и дори покупка на недвижими имоти. Всеки техен потребител има възможността да навлезе по изключително лесен, бърз, достъпен и удобен начин в света на криптовалутите, да следи в реално време движението и тенденциите на цените, да се възползва от предлаганите от платформата инструменти. Ето какви интересни неща за крипто света ни разказа Васил Альошин, един от основателите на BoneX.

 

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ СЪЗДАДАТ НОВИ ЗАКОНИ, ЗА ДА СЕ НАПРАВИ КРИПТОВАЛУТАТА ПО-БЕЗОПАСНА ЗА ИНВЕСТИТОРИТЕ И ПО-МАЛКО ПРИВЛЕКАТЕЛНА ЗА КИБЕРПРЕСТЪПНИЦИТЕ?

Нуждата от регулация в крипто индустрията е належаща, тъй като тя е неизбежен фактор в бъдещето на финансите като цяло. Регулациите създават сигурност в институционалните инвеститори, които чакат такава регулация. Естествено, BoneX се съобразява с всяка такава, без значение дали е излязла само за нас в България или и в ЕС.

 

СЛЕД ОГРОМНИЯ ПРИТОК НА ВНИМАНИЕ ОТ СТРАНА НА КОРПОРАЦИИ, КАТО TESLA, AMAZON, AMC, PAYPAL И ДР. КЪМ КРИПТОВАЛУТИТЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА, СТИМУЛИРА ЛИ СЕ РАСТЕЖЪТ НА ИНДУСТРИЯТА, ИЛИ СЕ НАБЛЮДАВА ЗАБАВЯНЕ НА ТЕМПОТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ?

Платежоспособността на потребителите е в криза. Същото се отнася и за голяма част от индустриите. Тези кризи не са породени заради биткойн, а заради екстремната инфлация и военните действия в Украйна. Биткойн не е инфлационен актив, той е решение на тези проблеми и растежът му в бъдеще е неизбежен.

 

РАЗКАЖЕТЕ НИ КАКВО ОЗНАЧАВА ТЕРМИНЪТ „КРИПТО СЧЕТОВОДСТВО“ – КАКВИ СА НЕГОВИТЕ ПРЕДИМСТВА И ПОЛЗИ, НА КОГО МОЖЕМ ДА СЕ ДОВЕРИМ И ДАЛИ НЯМА ОПАСНОСТ ДА ЗАГУБИМ ВЛОЖЕНИЯТА СИ, АКО НЕ ПОЗНАВАМЕ ДОБРЕ БЛОКЧЕЙН И ФИНАНСОВИТЕ ИНСТРУМЕНТИ?

Крипто счетоводство е процесът по осчетоводяване на крипто активи ведно с консултантската дейност за правилното оформление на крипто сделките. Важно за всички, опериращи на тези пазари, е да се защитят от грешки поради липсата на професионални решения. Тези решения се предоставят на клиентите на крипто счетоводно-консултантската дейност за правилното оформление на крипто сделките.

 

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА „ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНОТО ФИНАНСИРАНЕ“ – DEFI. КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТОЗИ ОНЛАЙН СВЯТ НА АЛТЕРНАТИВНИ ФИНАНСОВИ УСЛУГИ, ЗАХРАНВАНИ ОТ КРИПТОВАЛУТИ И БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯ?

Децентрализираните финанси реконструират неефективните ръчни централизирани финансови услуги в автоматизирани програми базирани на блокчейн, наречени „интелигентни договори“. По този начин се елиминира посредникът – в случая „банката“, и потребителят може да получи най-голяма възвръщаемост на авоарите си, без да плаща дял за услугата. Но този свят все още има своите недостатъци. Основният от които е, че му липсва регулаторна яснота, което от своя страна е предпоставка да страда от същите грехове – да се превърне в средство от ново поколение за спекулации и манипулации. Най-пресен пример за това са Тера Луна и Целзиус.

 

КАКВО НОВО ПЛАНИРАТЕ В BONEX?

Нашата цел към момента е да бъдем №1 крипто ексчейндж в Европа. Поради тази цел ние се стремим постоянно да добавяме нови ъпдейти към BoneX. Искаме да се похвалим със следната новина: съвсем скоро ще добавим марджин трейдване към нашите услуги, което ще ни направи официална борса – първата такава в България! Отделно, за по-улеснен достъп към нашите клиенти, ние работим и по мобилно приложение, което ще бъде леко, удобно и практично.

 

КУПУВАТ ЛИ БЪЛГАРИТЕ ИМОТИ С КРИПТОВАЛУТИ?

Има много хора, които умножиха неколкократно своите средства в годините 2020–2021, когато биткойн направи покачване в цената си от близо 500%. Други алтернативни валути достигнаха дори още по-големи показатели. Нашите наблюдения в този период бяха, че масово клиентите ни, които „обърнаха“ и преминаха от крипто активи във фиатни, ги насочиха в закупуването на имоти с цел хеджиране в класически за света инвестиционен актив. BoneX се гордее с факта, че е първият крипто ексчейндж в света, който предоставя на своите клиенти услуга, която дава възможност всеки имот, който се продава на територията на Европейския съюз, да бъде закупен с крипто! Като крайният клиент, а именно продавачът, получава фиатни средства, а нашите клиенти – нов имот. Нашият юридически отдел се заема с цялата пътна карта по проверка и уреждане на документите, което спестява много нерви и време на нашите потребители.

Едно интервю с Васил Альошин от BoneX

Снимки: BoneX