Някои от публиката на най-големите звезди на Twitch изпадат в банкрут, след като са гледали как любимите им стриймъри играят крипто хазартни игри в многомилионни рекламни сделки, показва доклад на Bloomberg.

Разделът „Слотове“ на Twitch, където се намира хазартното съдържание, е седмата най-гледана категория към момента на писане. Това я поставя пред множество игри, които обикновено смятаме за стрийминг титани, като Fortnite и DotА 2, и вероятно има нещо общо с умопомрачително доходоносните маркетингови сделки на някои от най-известните звезди на Twitch – xQc, Trainwreckstv и други, които подписват със сайтове за крипто хазарт, за да рекламират техния продукт пред милионни аудитории.

Докладът на Bloomberg описва потоците от пари, които текат между стриймърите и сайтовете за хазарт, които ги спонсорират. В един клип Trainwreckstv декларира с напереност, че прави много повече от 1 милион долара на месец от своите сделки, докато според съобщенията Stake е направил 119 милиона долара за един месец благодарение на сделката му с xQc.

Междувременно феновете на тези стриймъри, които се оказват привлечени към хазарта от забавлението на стриймовете, разказват ужасяващи истории за празни банкови сметки, източени спестявания и заем след заем. Това е в подчертан контраст с блясъка на стриймовете, които са ги насочили към криптохазарта на първо място, и това е, което обикновено се случва, когато загубите ви не са покрити от рекламни сделки на стойност милиони долари.

Това е доста отрезвяващо четиво и си струва да се прегледа изцяло заради мрачните подробности за това, което се случва, когато на някои от най-големите звезди на модерната епоха се плащат суми пари, спиращи дъха, но предлагайки на пазара силно съмнителни продукти на твърде впечатляващата публика. В някои случаи деца на 16-годишна възраст губят хиляди долара на месец в сайтове за хазарт, които са видели за първи път чрез любимите си стриймъри.

Репортерът на Bloomberg се свърза с говорител на Twitch, който потвърди, че Twitch в момента е в средата на „задълбочен поглед“ върху хазарта в платформата, което предполага, че може да се подготвят да предприемат действия срещу подобни стриймове.

Снимка: Unsplash

Виж още: Qualcomm иска да задмине М2 на Apple със своя чип Nuvia