На CES 2016 BMW показа концептуалния си автомобил i8 Spyder с i Vision Future Interaction, който показва над какво работи компанията. BMW казва, че това е демонстрация на това, как "може да изглежда потребителският интерфейс на бъдещето".

В центъра на автомобила има 21-инчов дисплей, който се простира в по-голямата част от страната на пътника. Това изглежда като странно място за поставяне на екран за водача, но всъщност той ще може да си взаимодейства с екрана чрез „3D жестове“. Това означава, че специални сензори ще следят движенията на водача и ще разпознават кога той иска да „натисне“ даден виртуален бутон. Новата система за контрол с жестове се наричана AirTouch.

Не е ясно дали този вид система няма да е малко разсейваща в действителност, но това все пак е концепция и ще мине време, преди да видим нещо такова в реален автомобил на BMW.

Отделно от иновативната система за контрол i Vision Future Interaction, BMW работи и върху автопилот, подобен на този в Tesla Model S. Подобно на Volvo, BMW се опитва да разберe как точно можете да си взаимодействате с колата си, когато тя се движи сама.

Макар концепцията изглежда много интересна, трябва да отбележим, че нито интериорът на i8 Spyder, нито екстериорът, показани на CES 2016, са готови за масово производство, но не бихме се изненадали, ако това скоро се случи.

Прочетете още: Faraday Future представи електрическия си суперавтомобил FFZERO1