Mitsubishi явно няма търпение да представи някои от своите концепции на Автомобилното изложение в Токио, Япония, което започва на 30 октомври и свършва на 8 ноември. Японската компания представи най-новата си концепция за кросоувър, наречена eX.

Докато всяка концепция идва с малко по-изразителен, футуристичен дизайн на екстериора, при Mitsubishi eX интересното идва в интериора, където в предно стъкло работи технология за добавена реалност.

Системата има за цел да задържи вниманието на водачите на пътя, като информацията, която обикновено се показва на таблото, сега се вижда напред в полезрението на водача. Това може да включва навигация завой-по-завой, предупреждения за занасяне, предстоящи пътни знаци, както и сигнали за твърде близко разстояние до автомобила отпред.

Mitsubishi все пак са вградили централен екран в арматурното табло, наречен „информационен дисплей“, който се използва за информация и развлечение, които не са пряко свързани с управлението на превозното средство. Информационният екран се свързва към облака след сдвояване със смартфон и с помощта на изкуствения интелект на системата може да прави препоръки за дестинации, основаващи се на хобитата или интересите на водача.

В Mitsubishi eX са вградени камери и екрани, за да заменят огледалата за обратно виждане. Що се отнася до останалата част на концептуалния модел, Mitsubishi е оборудвала автомобила с Twin Motor задвижване на всички колела, задвижвани от батерия с "голям капацитет", която гарантира пробег от 400 км с едно зареждане. Уникален е и дизайнът на четирите врати, които се отварят противоположно, предоставяйки по-лесен начин за влизане в автомобила.

 

Прочетете още: Илон Мъск разкри съществуването на Tesla Model Y