Тъй като технологиите все по-често навлизат в нашето ежедневие, всъщност те са ни обградили отвсякъде, все по рядко се спираме, за да помиришем цветята и да докоснем растенията, в буквален и в преносен смисъл. „Консорциумът за бавен интернет“ е наясно с този проблем, и иска да ви накара да се замислите над това, чрез техния рутер, направен от мрамор и дърво. Реално рутера прилича на тухла с няколко антени, излизащи отзад, и малко растение върху него, но основната му идея е отново да започнете да се наслаждавате на природата.

„Еко-рутера“ е наречен Cybernetic Meadow (Кибернетична поляна), и е построен върху конвенционалния TP-LINK TL-WDR3600 рутер, който определено е по-лъскав и е изработен от пластмаса. „Зеленият рутер“ е изработен от квадратно парче мрамор, с плитка кръгла вдлъбнатина в средата и има дървена основа. Характеристиките на устройството и скоростта на интернет няма да бъдат засегнати от използваните материали за изработка, така, че може да бъдете спокойни. Той няма да страда и от проблеми с прегряване, заради използваните материали.

TP-LINK рутера работи едновременно в 5GHz и 2.4GHz-вия диапазон и осигурява скорост от 300Mbps до 600Mbps. Има няколко USB и IPv6 портове. WAN към LAN производителността надхвърля 800Mbps чрез NAT, и има вграден мултимедиен сървър за споделяне на съдържание с компютри и други устройства, както и с игрални конзоли.

Мраморният рутер ще се продава в САЩ на цена от $350 долара. Устройството е изработено ръчно, и е част от по-голям кръг от подобни устройства, които включват флашки и док телефони.

 

Вижте и джобния рутер на Tp-Link!

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

97% от потребителите се чувстват по-продуктивни, след като заменят Windows с Mac

287 | 22.06.2019
Още от HiEnd

Откриха масивна аномалия под най-големия кратер на Луната

113 | 18.06.2019