Компанията GoSun, известна с разработките си в областта на използването на слънчевата енергия за захранване на домашни електроуреди, пусна на пазара „слънчево барбекю“. С негова помощ можете бързо и лесно, без разход на някакво гориво не само да изпечете пържоли и шишчета, но и да запечете вкусни филии хляб и да си сварите супа. Големият размер на грила позволява приготвянето на храна за 8 души, използвайки единствено слънчевата енергия.


„Слънчевото барбекю“ на GoSun е разработено специално за отдих със семейството, то е много лесно за ползване, външните му части не се нагорещяват, така че децата спокойно може да си играят около него без опасност от изгаряне. През лятото, барбекюто може да бъде ползвано в целия си потенциал, но дори в по-мрачните дни в него може да се изпече нещо не толкова претенциозно, като филийки хляб или блат за торта заради по ниската мощност, необходима в тези случаи.
Корпусът на барбекюто се разгъва, вътре в него се намира вакуумна тръба, в която се извършва готвенето, а стените на корпуса се явяват соларните панели. Цената на доста необичайния грил е $799.