Всеки от нас има поне по няколко любими музикални парчета, които ги няма в стрийминг платформата Spotify. Затова си ги сваляме от други места и когато искаме да ги слушаме, пускаме друг музикален плейър. Това може би ще се промени съвсем скоро.

Джейн Манчъм Уонг, която е известна с откриването си на експериментални функционалности в популярни приложения, разкри две нови функции в Spotify за Android. Първата е възможността потребителите да интегрират свалената на смартфона им музика в Spotify библиотеката си. Така няма да се налага да сменяте приложения, когато искате да слушате нещо, което не е достъпно през стрийминг платформата.

Втората предстояща функционалност пък позволява да запазвате подкаст епизоди за по-късно слушане. Тя работи по аналогичен начин на офлайн запазването на музика в Spotify за Premium потребителите.

Няма гаранция, че тези функционалности ще оцелеят след тестовия период. Със сигурност обаче може да кажем, че функционалността за интегриране на външни песни в платформата в iOS варианта ѝ ще бъде невъзможно. А също и че потребителите на Android няма да имат нужда от друго аудио приложение, ако и двете нови функции заработят официално.

Тагове: