Английската компания 360 Vision Technology пусна камера, която има две вградени подсветки - инфрачервена и видима. Идеята се състои в това при снимане на тъмно да не ловите всеки „фотон", а да получите изображение, върху което всичко се вижда. Видимата подсветка дава на белия цвят много висока интензивност, която отменя необходимостта от преминаване на камерата в „нощен режим", като дори в почти пълна тъмнина цветното изображение остава с високо качество.

При ярка светлина моделът дава възможност за идентифициране на хората. Когато внезапно човек попадне на тъмно, инстинктивно гледа в страни от източника на светлина. В този момент камерата получава достатъчно ясно изображение за разпознаване. Камерите, работещи на този принцип, влизат в серия, която се нарича Predator, и явно са предназначени и за онези, които обичат да „ловуват" снимки на тъмно.
В модела Predator WL100 инфрачервената подсветка действа на разстояние 20 м, а видимата - на 70 м. В по-скъпата версия - Predator WL150, обхватът на подсветката и в двата случая е 150 м. 

Тагове: