Когато създадете нещо ново, трябва да покажете на хората, че то си струва. В технологичния свят един от начините да направите това е да създадете приложения за изобретението си, за да покажете на хората на какво е способна новата технология.

Ако сте Apple, ще ви бъде далеч по-лесно, защото ще разполагате с хиляди софтуерни разработчици, които веднага ще напълнят App Store със софтуер за вашата технология. Но ако сте стартираща компания като Leap Motion Inc. може би ще трябва да стимулирате разработчиците с малко пари, за да създадат страхотни приложения, които ще покажат възможностите на технологията ви.

Leap Motion са успели да създадат програмата Leap AXLR8R в партньорство с Founders Fund и SOSventures и в петък представиха 10 стартиращи приложения – всички с възможности за жестов контрол.

Тези приложения варират от физиотерапевтични и свързани с хирургически действия в операционната зала, до контролиране на роботи и възможност за смесване на компютърно и естествено зрение с удобни за носене очила. Всички участници в 13-седмичната програма ще получи наставления и 25 000 долара начално финансиране от SOSventures. Готовите проекти ще направят своя дебют на 9 май в стая, пълна с инвеститори и потенциални служители.

Този тип програма е добър ход от Leap и неговите инвеститори, тъй като технологията на компанията има огромен потенциал. Все пак, ако създателите на Leap Motion искат да вградят технологията си в нещо по-различно от забавни игри, трябва да работят умно и усърдно, защото конкурентите не спят (Microsoft Kinect, MYO, Oculus Rift и т.н.).

 

d

Все пак в някои сфери Leap Motion може би няма да може да навлезе толкова бързо като например медицината или промишления дизайн, при които реалният допир с ръце е много важен. Но ще бъде любопитно да се видят първите стъпки на различните Leap-базирани приложения.

Ето и списък с приложенията, над които ще работят разработчиците, участващи в Leap AXLR8R:

  • Motion Savvy - Възможност за глухите или тези, които имат нарушен слух да получават превод в реално време чрез жестомимичен езиков превод.
  • Diplopia - Възстановяване на дълбочинното възприятие за 5% от населението, засегнато от амблиопия (мързеливо око), чрез виртуална реалност и компютърни игри, използващи Oculus Rift и Leap Motion.
  • Sterile Air - Създаване на "операционна система“, позволяваща да се даде възможност за компютризирана, стерилна хирургическа операционна зала.
  • Live Painter - DJ-ING и VJ-ING в реално време и създаване на изкуство чрез живо уеб сътрудничество.
  • Ten Ton Raygun – Игрално базирана физическа рехабилитация, помагаща при последствия от инсулт и други наранявания, за да направи възстановяването забавно, бързо и измеримо.
  • Mirror Training – Дава възможност да направите роботите част от вашето тяло, използвайки жестове, за да ги контролирате.
  • GetVu - Създаване на следващото поколение платформа за допълнителна реалност, която смесва компютърното зрение с човешкото чрез удобно за носене устройство.
  • Illuminator 4D - Лесно създаване на интерактивни, холографски среди.
  • Crispy Driven Pixels - Преоткриване на 2D и 3D творческия софтуер чрез нов, естествен потребителски интерфейс.
  • Paralagames - Подобряване на координацията око-ръка с игри, контролирани единствено чрез ръцете.

 

 

ВИДЕО: Жестов контрол за 79 долара – Leap Motion!