Microsoft създаде холографска комуникация в стил "Стар Трек", наричайки я Holoportation, термин, който звучи забавно, но всъщност е напълно оправдан заради използването на HoloLens очилата за виртуална реалност.

Изследователската група I3D на Microsoft е измислила как да създаде жива холограма на друго лице, която да бъде поставена в друга стая. „Магията“ се осъществява с множество 3D камери, поставени в стая, които в реално време улавят движенията и речта на даден човек, а след това образът се проектира в друго помещение. Там друг потребител, носещ HoloLens очила, може да види и да си взаимодейства с обекта. За да добиете по-добра представа, вижте видеото по-долу.

 

 

Както можете да видите, за осъществяване на Holo телепортацията се изисква сериозен хардуер и сериозна изчислителна мощност, за да сработи всичко правилно. Най-вероятно няма да видим тази технология в краен продукт за известно време, защото към момента се изисква прекалено много хардуер, за да може обикновеният потребител да си го позволи. Но със сигурност бъдещето ще изглежда точно така и ние нямаме търпение то да дойде по-бързо.

Прочетете и това: Microsoft може да участва в оферта за Yahoo