NASA пусна своя софтуерен каталог за 2017-2018 година, правейки го свободно достъпен за обществеността. В каталога ще откриете код, обхващащ всички видове категории и аспекти на различните мисии и усилия на NASA. Все пак има определени ограничения в кода, но това е нормално.

Това е третият път, когато NASA пуска такава информация за обществено ползване. Първото издание на софтуерния каталог на NASA бе предоставен през април 2014 г.

Потребителите ще могат да получат както хартиен носител, така и онлайн версия на каталога. В него, както казахме, ще намерите код, свързан с въздухоплаването, операциите на NASA, задвижването на космическите апарати, обработка на данни, съхранение на данни, уеб дизайн и др.

Дан Локни, който е директор на програмата NASA Technology Transfer пише в обръщение следното:

Софтуерът е критичен компонент за всяка една от успешните мисии на NASA и за научните открития. Всъщност повече от 30 на сто от всички докладвани NASA иновации са заради софтуера. Имаме удоволствието да дадем тези инструменти на хората, работещи в други сектори и сме развълнувани от перспективата да видим какво ще сътворят те.

 

 

Прочетете и това: Учени създадоха ДНК-базиран компютър

Тагове: