HTC публикува своя бизнес отчет за Q3 на 2014 г. в своя сайт (виж PDF файла), подчертавайки приходи от 41,9 милиарда тайвански долара за предходното тримесечие. Докато HTC все още не си е стъпила на краката, то компанията бележи пореден положителен резултат, след като през Q2 на 2014 се върна на печалба.

Според доклада за дейността нетната печалба след данъчно облагане е 0,6 милиарда тайвански долара (19 милиона щатски долара), или 0,78 тайвански долара на акция, докато брутните и оперативни маржове са съответно 22,9% и 0,4%. Макар и малка, печалбата е добър знак за действията, които извършва ръководството на HTC. През Q3 на 2014 г. не само видяхме стартирането на Windows Phone M8 вариант, но също така и селфи смартфона Desire Eye, Re-камерата, както и някои други модели от средния клас на HTC.

Ще бъде интересно да видим дали HTC ще отбележи прогрес, след като видяхме и най-новия таблет на Google – Nexus 9, произведен именно от тайванския производител. Все пак HTC има да извърви дълъг път към своето трайно оздравяване и компанията трябва да се опита да бъде по конкурентна на Apple, Samsung и набиращите все по-голяма скорост китайски смартфон производители. Едно нещо е сигурно: „аутсайдерът“ със сигурност не е вдигнал бялото знаме.

 

Прочети още: HTC обяви официално представителство и у нас

Тагове: