Това със сигурност е изживяване, което човек помни цял живот! Comic Con е от онези събития, които всеки „шантав почитател на джаджи, технологии, филми, комикси и други подобни неща“ трепне да види. Кавичките са, тъй като се опитваме да опишем думата „нърд“, която няма директен превод на български език. Изминаха само два дни от началото на Comic Con 2015, но вече сме сигурни, че независимо какво се случи до края, панелът на Star Wars ще грабне приза „най-впечатляващ“. На него Люк (Марк Хамил), Лея (Кари Фишър) и Хан Соло (Харисън Форд) излязоха заедно на сцената, публиката видя страхотен клип от Star Wars: The Force Awakens („Междузвездни войни: Силата се пробужда“) и научи нови детайли за някои от персонажите, които ще видим в предстоящия Епизод 7. Страхотно!

Разбира се, няма как да усетим атмосферата от толкова голямо разстояние, но от io9 пуснаха видео, уловило емоциите на феновете  - „Човече, това беше най-доброто представяне за деня. Струваше си чакането“.

Истински вълнуващ момент беше споменатият панел с Хамил, Фишър и Форд.

 

 

 

 

Актьорите, които започнаха всичко, се завръщат и за Епизод 7 – нещо, което стана ясно преди много месеци. Добрата новина е, че и тримата бяха единодушни в мнението си, че новият филм заслужава тяхното завръщане. Форд разкри, че съвсем нормално е имал притеснения за продължението, но когато прочел сценария, лошото усещане се изпарило. „Прочетох нещо, което сметнах за забележително - добре написано и с множество интригуващи моменти в историята. Бях поласкан, че участвам в този проект“, обясни актьорът, който се завръща за ролята на Хан Соло. Думите на Форд може и да са просто фрази на актьор, който иска да похвали бъдещия си проект, но от Disney ни дадоха достатъчно причини, за да му повярваме. Разбира се, една от тях е клипът, който представиха. Краткото видео ни показва, че Епизод 7 не следва CGI модата, а залага сериозно на практически ефекти. Именно благодарение на тях, продължението носи духа на класическите филми „Междузвездни войни“.

 

 

На Comic Con 2015 беше разкрита и информация за някои от героите, които ще видим в „Силата се пробужда“. Домнал Глийсън влиза в ролята на злодея генерал Хъкс, командир на Starkiller (в първия вариант на сценария на "Нова надежда" това трябва да е фамилията на Люк) – базата на лошковците от First Order (Първия ред). Адам Драйвър, който се превъплащава в образа на Кайло Рен (Kylo Ren) не беше толкова краен в изказването си за своя персонаж. Той обясни, че на Рен не се гледа едностранно като лош или зъл, а по-скоро ще видим себелюбие и оправдано поведение. „Къде се крие разликата между това да си грешния или правия?“, добавя Драйвър.

В Twetter се появи и снимка, на която можете да видите Кайло Рен, генерал Хъкс и капитан Фазма, изиграна от Гуендолин Кристи („Игра на тронове“).

 

 

Кристи коментира, че костюмът й на щурмовак (Stormtrooper) е отлична възможност да видим силен женски образ, за който няма да се съди само по неговата външност.

Джей Джей Ейбрамс, който е режисьор на дългоочакваното продължение, представи и нов персонаж, наречен Bobbajo. Самият Ейбрамс коментира, че в момента екипът работи по изключителен момент от филма, по който се изглаждат фини детайли, съобщават от Collider. Режисьорът изказа и голямата си благодарност към Disney, които са го оставили да работи спокойно, а не са го притискали със срокове.

 

Bobbajo

Посетителите на Comic Con успяха да видят и Джон Бойега (в ролята на Фин, член на Съпротивата и бивш щурмовак), Дейзи Ридли (в ролята на Рей, член на Съпротивата) и Оскар Айзък (в ролята на По Дамерон, един от най-добрите пилоти в Галактиката).

В края на панела Ейбрамс имаше още една изненада за посетителите – специален концерт с музиката от „Междузвездни войни“. Очакванията към Епизод 7 стават все по-сериозни, а до 18 декември, когато е премиерата на „Силата се пробужда“ остават още няколко месеца. Нямаме търпение...

 

Тагове: