Да, думи като епичен, невероятен и страхотен отдавна загубиха своето обаяние заради честото им използване и подмятане. Това е причината да започна тази новина така – този път всички суперлативи са оправдани, тъй като първият трейлър на Star Wars: Battlefront ги заслужава.

В краткия клип ще видите напрегната битка, която се води на зелената луна на Ендрод. Кадрите изглежда повече от добре, а невероятният (ето отново) графичен енджин Frostbite пресъздава Y-Wing изтребителите, имперските щурмоваци, Иуокс и бунтовниците толкова близко до филм, че е трудно да направим разликата в някои сцени. Разбира се, не трябва да забравяме, че това са кадри, създадени с енджина, но не са реално геймплей видео. В трейлъра виждаме още Битката на Хот и горещите пясъци на Татуин, над които прелита Боба Фет, въвлечен в сериозно сражение. За съжаление не можем да спрем само до красивите кадри, тъй като има и относително неприятни новини – без солова кампания и битки в Космоса. Ето го и пълния трейлър, а още детайли – веднага след него.

 

 

Кадрите, които видяхте, са от версията за PS4, а Star Wars: Battlefront ще излезе още за Xbox One и PC. Това ще стане на 17 ноември тази година. Да, в играта няма да има солови кампании, каквито присъстваха в предишните издания, разработени също от DICE, но ще е наличен кооперативен режим за двама играчи. Патрик Бах, продуцент на заглавието, коментира пред Polygon, че в играта ще има и имперски щурмоваци от женски пол.

„От Lucasfilm заявиха, че съществуват дами щурмоваци, но не са ги показали във филмите. Ние просто обогатяваме вселената“, коментира Бах.

 

 

Потребителите, които направят предварителна поръчка на Star Wars: Battlefront, ще получат и безплатен DLC. Това ще стане на 1 декември, а с него идва Битката на Джаку (две нови карти). Чрез добавката играчите ще научат какво е станало на планетата – действия, които са се случили малко преди събитията в „Междузвездни войни Епизод VII – Силата се пробужда“.

Специалната версия на играта ще се търгува срещу 70 долара за всички платформи и предлага директен достъп до пет предмета – бластер DL44 (същия, който използва Хан Соло), йонна граната, йонно торпедо и две специални анимации (при победа).

 

 

Въпреки че не беше показана демо версия за общата публика, GameSpot са имали достъп до първите геймплей кадри. „Battlefront е най-общо Battlefield във вселената на „Междузвездни войни“. Играчът започва като пехотинец на страната на Империята или на Бунтовниците. Предстои да разберем дали играта ще успее да накара играча да се почувства като смел войник, въздушен ас или мощен джедай толкова успешно, колкото го направи Battlefield.“

Към момента е известно, че в играта ще можем да се придвижваме с летящи спийдъри, AT-ST, AT-AT, TIE изтребители, X-Wings и Хилядолетния сокол. Битките ще се водят на Ендор, Хот, Татуин и Сълъст, а специалните персонажи са Дарт Вейдър и Боба Фет. На по-късен етап очакваме още ключови лица, с които можем да играем. На някои места ще преплитаме съдбите си с герои като R2-D2 и C-3PO, но няма да можем да ги използваме за игра. Вече е потвърдено, че подобно на предишните издания, ще можем да играем от първо или от трето лице.

 

 

В Battlefront липсва разделението на класове, познато ни от Battlefield, така че играчът сам избира как да изгради героя си. Според първоначалните данни „заглавието предоставя възможност за голям набор от игрови режими“. В момента са известни Walker Battle (до 40 играчи) и зададени мисии (онлайн, самостоятелно в офлайн режим или с приятел в режим на разделен екран).

Вторият трейлър на Star Wars: The Force Awakens ще зарадва почти всеки фен 

Тагове: