Времето, когато AMD се конкурираше успешно с Intel, отдавна отмина. В последните няколко години компанията е отличен пример за технологичен гигант, който не успява да се адаптира към новите нужди на пазара, подминавайки ги като временни тенденции. Въпреки че Intel също закъсня с навлизането си в мобилния сектор, Medfield чиповете й изглеждат обещаващи. AMD, от своя страна, няма реално предложение за смартфони и таблети, което я обрича на провал. 

След като американците съкратиха 1400 от своите служители през ноември миналата година, CNET, All Things D и Reuters споделят, че компанията е на път да уволни още около 30% от своите служители. Към момента те са 11 737, което означава, че очакваната бройка е над 3500. Не знаем дали става въпрос за хора в ниските нива на компанията или за такива на изпълнителни постове. Сигурно е обаче, че бъдещето на AMD не е светло. 

Някои анализатори твърдят, че последният шанс на производителят на чипове е да конкурира Intel в Windows 8 сегмента. Следейки анонсите от началото на тази година обаче не наблюдаваме такава тенденция. 

 

Тагове: