Литовските митници са задържали два Tesla Cybertruck, за които подозират, че ще бъдат внесени контрабандно в Русия.

Властите съобщиха на страницата си във Facebook, че са задържали двата електрически пикапа Cybertruck на контролно-пропускателния пункт Салчининку, отиващ към Беларус.

Ограниченията на ЕС по отношение на Русия включват и превозни средства, а властите в Европа увеличават усилията си за прилагане на ограниченията, тъй като са установили, че всяко второ превозно средство на стойност над 50 000 евро, преминаващо през Казахстан, Беларус и Узбекистан през миналата година, се е озовало в Русия.

Ето защо двата Tesla Cybertruck, които в момента дори не се предлагат в Европа, вдигнаха червен флаг при опита си да преминат в Беларус.

По-рано вече научихме за няколко ранни купувачи на Cybertruck, които се опитаха да препродадат веднага своите електрически пикапи.

Понастоящем Tesla продава само две версии на Cyberbruck: Cyberbruck Foundations Series с два двигателя за 100 000 долара и Cyberbeast Foundation Series за 120 000 долара.

Първоначално няколко спекуланти на Cybertruck успяха да получат повече от 200 000 долара, но цената бързо спадна, тъй като Tesla достави повече автомобили. Към момента по пътищата на САЩ се движат над 400 бройки от пикапа.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-високият вулкан в света изхвърля злато всеки ден, въпреки че е покрит с лед, а учените са в недоумение

 

Тагове: