В нов доклад се посочва, че Tesla в момента работи по обновяване на Model Y с кодово име Juniper, който трябва да влезе в производство през следващата година.

Знаем, че в момента Tesla работи по освежаване на Model 3, тъй като през последните три месеца бяха забелязани прототипи. Сега Ройтерс съобщава, че обновяването и на Model Y не е много далеч.

Според двама от информаторите, които са помолили да не бъдат идентифицирани, тъй като процесът засега е неофициален, промените в Model Y - с кодово име Project Juniper вътрешно в Tesla - включват екстериора и интериора на кросоувър електромобила, като целта е производството да започне през 2024 г.

Ройтерс невинаги има най-надеждните източници, когато става въпрос за доклади за Tesla, така че трябва да приемем това с известна доза недоверие. В този случай изглежда, че изданието работи с източници от доставчиците на Teslа.

Tesla отделно е поискала от доставчиците оферти за обновената версия на проекта Juniper на Модел Y за външни и вътрешни компоненти, които ще бъдат пуснати в производство през следващата година, казват двама от хората. Въз основа на тази информация се твърди, че освежаването ще включва интериора и екстериора на този SUV, но няма подробности за това какво ще бъде различно. Според доклада в момента се цели стартиране на производството през октомври 2024 г.

Производството на Model Y стартира през 2020 г., но не започна да се увеличава значително до 2021 г. Малко е рано Tesla да прави „освежаване“ на автомобила, но може да става въпрос и за това, че автомобилният производител въвежда значителни архитектурни промени, като например структурен пакет батерии - нещо, което в момента се прави само при някои автомобили Model Y, произведени в Тексас.

Докладът изглежда се основава на информация от Китай, чута от един от репортерите на Ройтерс, базиран в Шанхай. Възможно е те да са базирани върху проекта на Tesla за въвеждане на структурен акумулаторен пакет на Model Y в Gigafactory Shanghai.

Снимка: Unsplash

Виж още: TikTok, Angry Birds и селфи камера - всичко на новия дисплей на Mercedes