Друг основен хит от стартовата платформа Battle.net за PC пристига в Steam, като Diablo IV ще се появи по-късно този месец. Blizzard обяви изненадващата новина днес в последния си стрийм за актуализации за разработчици, разкривайки датаta 17 октомври за пускането в Steam. Страницата на магазина вече е готова и за попълване на списъци с желания на нетърпеливите геймъри.

Diablo IV дебютира на 6 юни 2023 г. за конзоли и PC, но на последната платформа тя беше достъпна за закупуване и игра само от ексклузивната услуга Battle.net на Blizzard. Изданието беше голям успех за Blizzard, като рекордният брой предварителни поръчки и впечатляващият старт го превърнаха в най-бързо продаваната игра в дългата история на компанията.

Подобно на другите платформи, версията за Steam ще се предлага с кросплей с Battle.net, както и с играчите на Xbox и PlayStation. Функции като Steam постижения и интеграция със списъци с приятели в Steam ще бъдат налични и в тази версия.

"Diablo IV е игра за убиване на кошмарни същества и придобиване на мощна екипировка, но също така и за създаване на спомени с нови и стари приятели", казва Blizzard относно появата на играта в нова услуга. "Искаме да премахнем бариерите, за да улесним играчите навсякъде по света да защитават Светилището."

Почти целият основен франчайз Diablo е ексклузивен за платформите на Blizzard от самото им създаване. Едно от отклоненията беше пускането на оригиналното Diablo в свободния от DRM магазин GOG през 2019 г. Безплатната игра Overwatch 2, друга игра на Blizzard, наскоро прескочи и в Steam, въпреки че досега не е приета много добре.

Снимка: Unsplash/Blizzard

Виж още: Слуховете за бъдещето на Apple Car продължават - ще се появи ли тя все пак?

 

Тагове:
Още от Play