Въпреки че Exynos 2400 изостава от Snapdragon 8 Gen 3 в синтетичните бенчмарк тестове макар само с малко, двата чипа изглеждат като "рамо до рамо" в сценариите за игри в реални условия. Каналът NL Tech тества Samsung Galaxy S24 Ultra, задвижван от Snapdragon 8 Gen 3, заедно с Galaxy S24+, задвижван от Exynos 2400, с няколко популярни игри за Android, за да види дали има някаква разлика.

Резултатите са, меко казано, изненадващи. Двата телефона се представиха по сходен начин в Genshin Impact, PUBG Mobile, Mobile Legends и Fortnite. В Genshin Impact двата чипа поддържаха около 60 кадъра в секунда, в PUB Mobile при Smooth графични настройки двата поддържаха 90 кадъра в секунда, а във Fortnite стабилната честота на кадрите беше около 90 кадъра в секунда, като понякога падаше до 70 кадъра в секунда по време на битка.

NL Tech наблюдава значителна разлика само в две игри - Call of Duty: Mobile и War Thunder. По време на първата Snapdragon 8 Gen 3 поддържаше 120 кадъра в секунда през цялата игра, докато Exynos 2400 по някаква причина беше ограничен до 60 кадъра в секунда. От друга страна, Exynos 2400 надмина решението на Qualcomm в War Thunder, като поддържаше около 100 кадъра в секунда, докато Snapdragon се срина до 40 кадъра в секунда. Важно е да се отбележи, че War Thunder е игра с поддръжка на трасиране на лъчи, така че тези резултати предполагат, че графичният процесор Xclipse 940 на Exynos се справя по-добре с графиките с трасиране на лъчи.

Тук е важно да се имат предвид няколко неща. Първо, тестовете са проведени с предпроизводствени единици и, второ, това са два различни телефона. Предполага се обаче, че Galaxy S24 Ultra има по-добро решение за охлаждане с по-голям радиатор. От друга страна, тук може да има и други фактори. Би било интересно да видим Galaxy S24+ с Exynos да се изправи срещу своя събрат, задвижван от Snapdragon.

Снимка: Unsplash

Виж още: Луноходът на SpaceX ще покори Луната през 2026 г.

 

Тагове: