Възможно е Nintendo Switch 2 да използва V-NAND от пето поколение на Samsung, което би било огромна стъпка напред в сравнение с предшественика му, ако се съди по някои скорошни разкрития. Както съобщава Doctre81 в нов видеоклип, споделен в YouTube, на страницата в LinkedIn на бивш старши директор на подразделението за решения за устройства на Samsung Electronics, който е бил в компанията до 2019 г., сред ключовите квалификации и отговорности е посочено, че е ръководил разработването на устройство NAND Flash Controller за неуточнена игрална система на Nintendo. Сред ключовите постижения бившият служител на Samsung посочва и разработката на Secure eMMC Card, захранвана с V-NAND Flash от 5-о поколение на Samsung Memory, което изглежда съвпада не само с устройството NAND Flash Controller за неназованата карта за съхранение игри на Nintendo, но и с някои други информации, като например иновация в областта на сигурността за неуточнен патентован хардуер и разработване на нов PUF IP (Physical Unclonable Function).

Това, че Nintendo Switch 2 изисква по-бързи скорости на четене от своя предшественик, не е съвсем изненадващо, но това, че Nintendo използва V-NAND от 5-о поколение на Samsung, все пак е чудесна новина, въпреки че по днешните стандарти това е донякъде остаряла технология, тъй като Samsung работи върху V-NAND от 9-о и 10-о поколение, като последното е планирано да бъде пуснато през 2025 г. Все пак скоростта до 1.4 GB/s, с която се характеризира 5-ото поколение, би трябвало да е повече от достатъчна за новата конзола и да е сериозна стъпка напред в сравнение с нейния предшественик.

За Nintendo Switch 2 се знае много малко, освен че отново ще се захранва от технологията на NVIDIA. Чипът T239 ще бъде огромна стъпка напред в сравнение с чипа Tegra X1, захранващ сегашната система на Nintendo, тъй като се твърди, че ще поддържа функции като NVIDIA DLSS upscaling и Ray Reconstrunction, които вероятно ще я превърнат в най-добрата гейминг система на пазара с възможност за трасиране на лъчи.

Снимка: Unsplash

Виж още: PlayStation 6 се планира като най-мощната конзола от своето поколение

Тагове: