Възможно е Nintendo да работи по съвсем нова конзола Switch Mini, която се побира в джоба ви. Профил, който се носи името Nash Weedle в социалната мрежа X, наскоро сподели публикация, която съдържа подробности за сериозния потенциал на тази по-преносима конзола.

Подробностите за предполагаемото устройство идват от намирането на патенти, за които се твърди, че Nintendo е подала наскоро. Тъй като става въпрос за изтичане на информация, тя не е потвърдена и е възможно от тези патенти никога да не излезе нищо на пазара. Възможно е обаче Nintendo наистина да работи по конзола Switch, която се побира в джоба ви. Подадените патентни заявки разказват интересна история за това какви промени могат да очакват потребителите.

Като начало, нека помислим как би изглеждала Switch Mini, която може да се сложи в джоба. Първото предположение е, че конзолата ще бъде по-податлива на повреди. Един от патентите изглежда има отговор за това. Nintendo може да разработи чифт защитни капаци, които могат да бъдат прикрепени към конзолата отпред и отзад чрез магнити. Задният капак изглежда е нещо, което можете да прикрепите към гърба и да продължите да използвате Switch. Докато предният капак ще бъде предназначен единствено за защитни цели, тъй като ще покрива екрана.

Наистина не може да се каже как ще се нарича новата по-малка конзола Switch. Но освен Switch Mini, има предположения, че тя може да се нарича Switch Pocket или Switch Micro.

В допълнение към първия патент в друг се споменава за пренареждане на бутоните, за да се намали размерът на конзолата. Nintendo може да премести бутоните, за да бъдат разположени в една линия в горната част на конзолата. В общи линии той показва, че Nintendo взема бутоните ZL и ZR и ги поставя отстрани на бутоните L и R, вместо зад тях.

В друг патент се казва, че Nintendo може също така да постави бутоните Home и за снимане на екрана в долната част на конзолата. Това със сигурност може да помогне на компанията да спести място в предната част на конзолата. Но също така изглежда, че ще е трудно да се достигнат тези бутони, ако са в долната част. Само като гледам моя Nintendo Switch OLED, единственият възможен начин да натиснете бутон в долната част на конзолата, където е USB-C портът за зареждане, би бил да я обърнете нагоре, така че екранът да не сочи към вас.

Друга потенциална промяна, която Nintendo може да направи, е да намали размера на охладителната система. SamMobile посочва друг пост на Weedle, в който се споменава по-компактна охладителна система. Това лесно може да бъде друг начин да се намали общият размер на Switch, за да се превърне в миниатюрно, джобно устройство. Може би чрез използване на охладителни системи, подобни на тези, използвани в телефоните.

Снимка: Unsplash

Виж още: Наследникът на Nintendo Switch може да има OLED дисплей от Samsung