Според нов онлайн доклад от Южна Корея Nintendo Switch 2 може да бъде оборудван с OLED дисплей, произведен от Samsung.

Новият доклад, публикуван в новинарския сайт Chosun Biz, разкрива как Nintendo изглежда води преговори със Samsung Display за доставка на OLED панели от следващо поколение за различни ИТ устройства. Тези разговори са доста скорошни, тъй като очевидно са започнали на 1 декември и са били до голяма степен форсирани от обвинението на производителя на дисплеи BOE, че явно се е сдобил с търговските тайни на OLED технологията на Samsung.

Въпреки че има противоречива информация за вида на панела, с който ще разполага Nintendo Switch 2, днешната новина изглежда дава повече доверие на слуховете, които говорят за две различни стартови версии, които могат да включват по-евтин модел, монтиращ LCD панел, и по-скъп модел с много по-добър OLED панел.

Тъй като все още не е разкрит официално, е трудно да се каже кога най-накрая ще се появи Nintendo Switch 2. Въпреки че всичко изглежда сочи към пускане в края на 2024 г., има шанс конзолата да се появи по-рано от очакваното, както предложи днес надеждният технологичен профил Ravengus. Самият президент на Nintendo Шунтаро Фурукава предположи по-рано тази година, че няма да мине много време от обявяването на системата до нейното пускане, така че може да има известна истина в предложения от източника прозорец за началото на 2024 г., ако под "началото на 2024 г." се има предвид след началото на следващата финансова година, която започва през април 2024 г.

Nintendo Switch 2 все още не е официално представен.

Снимка: Unsplash

Виж още: Наследникът на Nintendo Switch с минимално графично предимство над PS5

Тагове: