Според слуховете, които се разпространяват онлайн, следващата Xbox система ще бъде много различно устройство за игри в сравнение с предшествениците си.

Според Джез Кордън от Windows Central следващото поколение конзола на Microsoft вероятно ще бъде референтно устройство със силен уклон към Windows, за да могат производителите да създават свои собствени устройства, както Surface Pro 11 е референтно устройство за компютри с изкуствен интелект. Това би било огромно отклонение от предишните конзоли Xbox, тъй като по същество ще я превърне в персонален компютър, на който потенциално могат да се пускат и игри от Steam, а по този начин дори и бившите ексклузивни игри за PlayStation, налични в цифровия магазин на Valve, като Ghost of Tsushima: Director's Cut и God of War.

Джез Кордън използва Surface Pro 11 като пример, което е много интересно, тъй като по-рано тази година се появиха слухове, че разработката на новия Xbox се ръководи от екипа на Surface. Твърди се също, че следващата конзола на Microsoft ще бъде пусната в няколко варианта, включително портативна, която ще може да изпълнява игри в естествен вид и същевременно ще поддържа игри в облака.

Засега за новия Xbox се знае много малко, освен че е в процес на разработка и че ще осигури "най-големия технически скок", който някога е виждан. Как ще бъде постигнато това, предстои да разберем, но е вероятно напредъкът в областта на софтуера и съхранението на данни да изиграе голяма роля, тъй като просто удвояване на спецификациите, например на оперативната памет, не би било икономически изгодно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Нов модел с изкуствен интелект предсказва човешкото поведение с невероятна точност

Тагове: