Когато PS5 и Xbox Series X|S бяха пуснати през 2020 г., в тях липсваха много функции, с които играчите бяха свикнали по време на поколението PS4 и Xbox One и които очакваха с новото поколение конзолни игри. С течение на времето Sony и Microsoft бавно обогатиха двете конзоли с тези и други функции. За тази цел една функция, която трябваше да бъде съвместима с новите конзоли Xbox при пускането им на пазара, най-накрая е в процес на тестване и скоро трябва да бъде пусната за широката публика.

По-конкретно, Microsoft най-накрая тества възможността Xbox Series X и Xbox Series S да запомнят повече от една Wi-Fi мрежа. За някои това е несъществена функция, но за всички, които пътуват със своята конзола Xbox, това е важна опция за подобряване на качеството на гейминга.

В момента тя е само в процес на тестване, така че винаги има вероятност да не бъде достъпна за обществеността, но обикновено, след като нещо влезе във фаза на тестване, е възможно да се появи в по-широка база. Въпросът обаче е кога. Обикновено между тази фаза на тестване и по-широката версия има няколко месеца, но понякога периодът между тези две събития се проточва по-дълго. В този случай няма как да знаем кой от случаите ще имаме.

Също така беше разкрито, че Microsoft отново тества още промени в таблото за управление на Xbox. Този път е добавена възможността да се активират фонове с арт изображения от играта с всеки динамичен или обикновен фон. Това е подобрение спрямо сегашната оптимизация, която ви принуждава да използвате фон по подразбиране, за да получите функцията за арт от играта.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-високият вулкан в света изхвърля злато всеки ден, въпреки че е покрит с лед, а учените са в недоумение