Калкулаторът на Apple за компютри Mac служи добре на потребителите, но според съобщенията с macOS 15 ще получи мащабни актуализации, които ще го превърнат в хибридно приложение за водене на бележки и конвертиране на валута.

Като начало AppleInsider съобщи, че калкулаторът ще получи промяна в дизайна, която ще замени полетата с числа с кръгли бутони. Съобщава се дори, че ще можете да променяте размера на калкулатора. Ако го уголемите, кръглите бутони се разтягат и придобиват формата на хапчета, но се връщат към първоначалната си форма, ако отново намалите калкулатора.

Новата лента с история, до която имате достъп с едно щракване на бутон, ще ви показва предишни изчисления, така че вече няма да се налага да ги записвате, ако работите с много данни и трябва да видите тенденция или да следите каква информация сте обработили досега. Ще можете да виждате лентата независимо от режима, в който се намира калкулаторът, дори ако е в научен или програмистки режим, а не само в основен. Актуализираното приложение очевидно ще бъде снабдено и с интеграция с Notes, което ще ви позволи по-лесно да създавате бележки с математически запис, както бихте могли в конкурентни продукти като OneNote на Microsoft.

И накрая, новият калкулатор ще улесни работата с числа в различни валути, като включи инструмента за конвертиране в потребителския си интерфейс. Вече няма да се налага да влизате в инструмента чрез падащото меню всеки път когато искате да видите колко е определена сума в друга валута.

Според AppleInsider компанията се очаква да представи тези и още функции за iOS 18 и macOS 15 на Световната конференция на разработчиците на Apple, която ще се проведе през юни тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Експерт твърди, че Алцхаймер всъщност може да не е мозъчно заболяване

Тагове: