В последните седмици американските санкции срещу Huawei засегнаха доста компанията и няколко нейни партньори се отказаха да работят с нея. Не само това, но правителствената заповед на Доналд Тръмп засегна членството на Huawei в някои от важните организации за стандарти в областта на мобилните технологии.

През миналата седмица асоциацията за карти памет SD Association замрази членството на Huawei там, което означаваше, че китайската компания поне за момента няма правото да използва стандартните SD и microSD карти като носител на информация. Разбира се, Huawei има своите собствени Nano Memory карти, използвани във флагмана Huawei Р30 Pro, но това е собствен формат, който не е широко наличен или използван от други производители.   

Сега обаче Huawei потвърди, че членството на компанията във важната организация е възстановено, така че за момента изглежда, че тя ще има правото да прилага стандартните сторидж решения в своите телефони.

За съжаление, това не означава край на проблемите на Huawei. Китайците тепърва ще трябва да постигнат споразумение с американските власти; в противен случай, Huawei няма да може да си върне лиценза за Android, нито пък да възстанови партньорството си с ARM за разработката на бъдещите си чипсети.

Виж още: Huawei се обляга на американската конституция в борбата със санкциите

Тагове: