Мат и Рос Дъфър, създателите на хитовия сериал Stranger Things (“Странни неща“), споделиха пред IGN игрите, които са оказали сериозно внимание върху проекта. Може би без особени изненади първата от тях е Silent Hill. В следващите редове има малко информация, касаеща историята на сериала, и препоръката ни е първо да минете през осемте епизода.

„Обърнатият свят“ (Upside Down), които е алтернатива на нашата реалност, е директно вдъхновение от хорър играта на Konami. „С цялата мъгла и разкапващата се гора. Съвсем явно е, че се обърнахме към тази игра за вдъхновение, за да пресъздадем алтернативния свят“, споделя Мат Дъфър. Той добавя и че зрителите усещат най-много именно приликата със Silent Hill.

Може би е по-интересно да научим, че The Last of Us (игра, която ни впечатли безусловно и с лекота открадна сърцата на целия екип) и Dark Souls също са сред вдъхновенията на братята.

„Обожавам The Last of Us и начина на представяне на историята и атмосферата й“, добавя Мат Дъфър. „Огромни фенове сме на поредицата Dark Souls и има нещо много специално, когато играеш Dark Souls – още в момента, в който попаднеш в света й, свързано е с атмосферата и облика й, но и с озвучаването, започваш да се чувстваш некомфортно, да се чувстваш притиснат. Искахме да постигне точно това чувство с представянето на „Обърнатият свят“.

 

 

А това дори не е всичко, тъй като Мат Дъфър добавя, че сериалът най-вероятно е вдъхновен от още множество игри.

„Знам само, че играем и винаги сме играли много видеоигри. За това съм сигурен, че много от тях са оставили отпечатък върху Stranger Things.”

Действието в Stranger Things се развива през 1983 година в Индиана и проследява странното изчезване на младо момче. Събитието е придружено от появата на непознато момиче, владеещо мистериозни сили. Вторият сезон все още не е официално потвърден, но е повече от сигурен – първите осем епизода пожънаха огромен успех и Stranger Things се превърна в едно от големите събития на „малкия екран“. Самите братя Дъфър вече обявиха, че имат намерението да направят втори сезон - по-мрачен и още по-странен.

Какво е нашето мнение за Stranger Things? Можете да го прочетете тук. А на вас хареса ли ви сериалът?